15 Ağustos 2014 Cuma

Dijital Devrim Çağı


Genç bir sosyal medya çalışanı olarak, tıpkı meslektaşlarımın büyük çoğunluğu gibi, ebeveynlerime ne iş yaptığımı anlatabilme konusunda sıkıntı yaşıyorum. Kuşağımızla bizden önceki kuşaklar arasında her anlamda büyük bir uçurum var, bunu fark etmemek mümkün değil. Peki nedir bu uçurumun nedeni?

Hiç kuşku yok ki birçok insanın aklına aynı şey gelmiştir: Dijital devrim. Gelişen teknoloji, hayatın tüm alanlarını büyük bir değişikliğe uğrattı. Artık yiyeceğimiz yemeği bile internetten sipariş ediyor, giyeceğimiz kıyafeti bile internetten görüp beğeniyoruz. Dijital devrimin yarattığı bu değişimler, kendisine ayak uydurabilenler tarafından gelişim olarak değerlendirilmekte, ayak uyduramayanlar tarafından da maalesef pek beğenilmemektedir. Yalnız hemfikir olacağımız bir konu var ki, bu değişimlere ayak uyduramayanlar gerilemeye mahkumdur.

Tüm bunlara ek olarak, iş hayatı da bunun farkına varmış ve bu değişimlere ayak uydurarak gelişim göstermeyi amaçlamıştır. Bunun için de sosyal medya eğitimi, bugünlerde büyük talep görmektedir ve kesinlikle bu talep gün geçtikçe daha da artacaktır. Firmalar, sosyal medyaya ayırdığı bütçeyi hızla artırmış ve sosyal medya uzmanlarını bünyelerine katmaya başlamıştır.

Nice sosyal medya uzmanı, sosyal medya uzmanlığı sertifika programı vesilesiyle önce kendisini çağa uydurmayı başarabilmiş, ardından da çalıştığı iş yerinin gelişimine büyük katkı sağlamıştır. Gelişen teknolojiyle birlikte zamana ayak uydurabilmenin, kendini sürekli geliştirmekten geçtiğini anlayanlar, çeşitli sertifika programlarıyla dijital devrime uygun bir birey olmaya gayret gösteriyor ki olması gereken de tam olarak budur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder