10 Eylül 2013 Salı

Yönetmek "Denetlemek" Değildir

Yönetme fiili, "Yön" belirteci ve "Etmek" fiillerinin birleşmesinden oluşmuştur. Yani özü "Yönlendirmek", "Yol göstermek"tir. Günümüz iş dünyasında ise yönetmek ve yöneticilik, bir çeşit denetçilik olarak algılanmakta ve hiyerarşik yapıda yöneten, görevi olarak sadece astlarının denetimlerini üstlenmektedir. Oysa iyi bir yönetici, bulunduğu iş koluna dair bilgilere hakim olmalı, karşılaşılan sorunlar karşısında esnek davranıp problemlere çözüm üretebilmeli ve en önemlisi liderlik ettiği insanların performansını yukarıya çekip sahip olduğu ünvanın anlamını yerine getirerek onlara "Yol gösterme"lidir.

Yönetim Eğitimi


IBS, Yönetim ve Liderlik Mikro MBA Eğitimi ile, yöneticilik eğitimi almak isteyenler için cazip bir imkân sunuyor. Yöneticinin sahip olması gereken temel bilgiler olan misyon, vizyon vs. gibi değerlerin anlatımıyla başlayacak olan program, grup çalışmaları, büyük liderlerin vizyonlarının incelenmesi, başarılı bir yönetimin araçlarının anlatılması gibi öğretiler içerecek.

Daha önce Hilton Otelleri'nde yönetici olarak görev alan ve İrlanda Ulster Üniversitesi'nde yönetim eğitimi veren Selim Geçit tarafında verilecek program, 4 hafta sürecek. Selim Geçit'in yanında, sektörde deneyim kazanmış ve yıllarca önemli şirket ve holdinglerde üst düzey yöneticilik yapmış kişiler de programa misafir eğitmen olarak katılıp deneyimlerini katılımcılarla paylaşacaklar.

Yöneticilik Eğitimi


Yöneticilik, sermayeye sahip olup şirket kurarak tepeden inme patronluk değildir. Yönetici olmak, sıkı bir disiplin ve bilgi birikimi gerekir. Eğer yönetici olmak istiyorsanız ilk adımı atın ve işi profesyonellerinden öğrenin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder