31 Ekim 2013 Perşembe

Dijital Çağa Ayak Uydurmak

Dijital çağ içerisinde ilerlediğimiz şu dönemde eski zamanlarda olduğu gibi bir okuldan mezun olup tekdüze olarak işimize devam edemiyoruz. Bunun en büyük sebebi dijital çağın gelişen teknoloji sayesinde hızla ilerlemesidir. Bu ilerleme işyerlerinde sürekli bir yapılanmaya ve yeniliğe sebep oluyor.  Bu yenilenme ise çalışanların da kendisini sürekli olarak gelişime açık tutmasını sağlıyor. Yani dijital çağın ihtiyaçlarından bir tanesi de sürekli olarak kendini geliştirme gerekliliği. Aksi halde markalar, rekabet ortamı içerisinde kaybolup gidebiliyorlar.



Üniversiteden yıllar önce mezun oldum ve çalışıyorum şimdi ne yapabilirim diye düşünüyorsanız çeşitli eğitim programları yardımınıza koşuyor. İnsan kaynakları eğitimi, finans eğitimi, yöneticilik eğitimi gibi farklı dallarda olan bu programlar içinde bulunduğumuz sürecin en gözde olan ve ihtiyaç duyulan meslekleri üzerine yoğunlaşmış durumda. Bu eğitimler bireysel olarak alınabildiği gibi kurumsal eğitim olanağı da sağlıyor.

Örnek vermek gerekirse, finans eğitimi kurumsal olarak hemen her işletmenin alması gereken eğitimlerden bir tanesi ve oldukça rağbet görüyor. Finans eğitimi ile çalışanlar ekonomiyi ve işleyişi daha iyi anlayarak işletmenin yükselişe geçmesinde büyük rol oynuyorlar. Kariyerini finans alanında ilerletmek isteyen bireysel katılımcılar ise finans eğitimi sayesinde sektöre hızlı ve etkili bir giriş yapma fırsatı yakalıyorlar.



Diğer yandan hızlı bir şekilde yaşanan gelişmeler şirketlerde yeni departmanların açılmasını sağlıyor. Bu departmanlar da iş gücüne ihtiyaç duyuyor ve iş hayatına atılmak isteyen ya da işini değiştirmek isteyen kişiler için büyük bir fırsat doğmuş oluyor. Özellikle işe alım sürecinin öneminin artması ile insan kaynakları departmanı yükselişe geçmiş durumda. İnsan kaynakları eğitimi ile bu departmana kendinizi kolayca entegre edebiliyorsunuz.


İnsan kaynakları eğitimi işe alım sürecini, çalışanların uyumunu, mutluluğunu, çalışma performanslarını ve daha birçok konuyu kapsamlı bir şekilde katılımcılarına iletiyor. Grup çalışması ve sektörden gelen profesyonel eğitmenlerin katkıları sayesinde tam donanımlı bir eğitim sağlıyor. Bu sayede katılımcılar iş hayatına hazır bir şekilde eğitim sürecini başarıyla bitirmiş oluyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder