25 Eylül 2014 Perşembe

Sosyal Medya Uzmanının Görevleri


E-ticaretin hayatımıza girişi ile beraber önem kazanan dijital pazarlama stratejileri, beraberinde sosyal medya araçlarının da bir pazarlama aracı olarak kullanılmasını getirerek hayatımızdaki yerini almaya başlamıştır. Facebook, Twitter, İnstagram ve Google Plus gibi sosyal medya kanallarının bir satış kanalı olabileceği ortaya çıkınca, bu medya hesaplarını yönetecek uzmanlara da ihtiyaç duyulur olmuştur.

Peki bir sosyal medya uzmanının görevi nedir?

Sosyal medya uzmanı, bir markanın dijital dünyadaki sosyal medya hesaplarını açarak o mecralardaki marka konumlandırmasını gerçekleştirir. ''Tone of voice'' adı verilen markanın sosyal mecradaki duruşunu ve üslubunu belirler. Ayrıca markanın hitap ettiği kesime uygun olarak tamamen özgün içerikler oluşturur ve bunların paylaşımını gerçekleştirir. Şimdiye kadar yazılan bu kısım, sosyal medya uzmanının marka bazındaki duruşunu gösteriyordu. Peki ya satış odaklı bir markanın sosyal medya uzmanı ne yapabilir? Burada da yukarıdaki yazılanlara ek olarak, markanın değerini yükseltici ve ürünleri tanıtıcı bir paylaşım planı oluşturulabilir. Zaten satış odaklı markaların sosyal medya hesaplarının bir anlamda müşteri hizmeti odaklı olduğu da düşünüldüğünde, bu durumun hiç de kolay olmadığı ortaya çıkmaktadır. Çünkü fiyat soran, ürün bilgisi isteyen veya siparişi hakkında bilgi bekleyen birçok kişi oluşması kaçınılmazdır. Onlara tam zamanlı olarak hizmet vermek de sosyal medya çalışanlarının görevidir.

Günümüzün ve yakın geleceğin en gözde mesleklerinden biri olan sosyal medya uzmanlığı, ilgili bir üniversite eğitimi olmaması nedeniyle çeşitli kurs ve sertifika programları ile kalifiye elemanlarını yetiştirmeye çalışan bir sektördür. Bu nedenle sosyal medya uzmanlığı sertifika programı veren bir eğitim kurumundan yardım alarak siz de sosyal medya uzmanı olabilirsiniz.

Sosyal Medya Uzmanlığı Sertifika Programıhttp://www.ibsturkiye.com/sertifika-programlari/dijital-sosyal-medya-pazarlama-egitimi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder