26 Eylül 2014 Cuma

Sosyal Medya Alanında Yeni İş imkanları

Okulunuzdan yeni mezun olduysanız ya da yeni bir iş aramaya başladıysanız, sizin için bir şirketin en önemli departmanı insan kaynaklarıdır. Çünkü özgeçmişinizi ilettiğinizin bu departmanın size dönmesi beklersiniz. İnsan kaynakları departmanından geçemeden işe başlamanız neredeyse imkansızdır. Bu yüzden hazırladığınız özgeçmiş, insan kaynakları departmanının ilgisini ve dikkatini çekecek şekilde olmalıdır. Özellikle son dönemde revaçta olan sosyal medya uzmanlığı sertifika programı gibi eğitimlere katılmanız durumunda bu tür alanların iş başvurularında insan kaynakları departmanının ilgisini çok kolay çekebilirsiniz. Son dönemin yaygın mesleklerinden olan sosyal medya uzmanlığının herhangi bir okulu olmadığı için bu alanlarda çalışmak isteyenlerin sosyal medya uzmanlığı sertifika programı gibi eğitimlerden sertifikaları olması gerekmektedir.



Sosyal medya uzmanlığı sertifika programı, bu alanda uzman olmak isteyenlerin başlıca önceliği olmalıdır. Bu eğitimler sayesinde bu alanlarda rahatlıkla iş bulunabilmektedir. Özelliklede sosyal medya alanının her geçen gün biraz daha geliştiği ve yayıldığı düşünülecek olursa insan kaynaklarını etkilemek için en etkili yollardan bir tanesidir. Bu sayede hem gelecek vadeden bir iş hem de kendinizi farklı bir alanda da geliştirmiş olabilirsiniz. Bu yüzden alınacak bu tür eğitimler her zaman işe yarayacaktır. Özellikle de sosyal medya gibi henüz kapsamlı bir eğitimi olmayan alanların bu tür programlardan alınmış sertifikaları çok işinize yarayacaktır. Çünkü daha üstün bir eğitim olmadığı için uzun yıllar bir eğitim görmeden birkaç ayda alınmış bir eğitimle bu işe çok rahat bir şekilde yürütebilirsiniz.

25 Eylül 2014 Perşembe

Sosyal Medya Uzmanının Görevleri


E-ticaretin hayatımıza girişi ile beraber önem kazanan dijital pazarlama stratejileri, beraberinde sosyal medya araçlarının da bir pazarlama aracı olarak kullanılmasını getirerek hayatımızdaki yerini almaya başlamıştır. Facebook, Twitter, İnstagram ve Google Plus gibi sosyal medya kanallarının bir satış kanalı olabileceği ortaya çıkınca, bu medya hesaplarını yönetecek uzmanlara da ihtiyaç duyulur olmuştur.

Peki bir sosyal medya uzmanının görevi nedir?

Sosyal medya uzmanı, bir markanın dijital dünyadaki sosyal medya hesaplarını açarak o mecralardaki marka konumlandırmasını gerçekleştirir. ''Tone of voice'' adı verilen markanın sosyal mecradaki duruşunu ve üslubunu belirler. Ayrıca markanın hitap ettiği kesime uygun olarak tamamen özgün içerikler oluşturur ve bunların paylaşımını gerçekleştirir. Şimdiye kadar yazılan bu kısım, sosyal medya uzmanının marka bazındaki duruşunu gösteriyordu. Peki ya satış odaklı bir markanın sosyal medya uzmanı ne yapabilir? Burada da yukarıdaki yazılanlara ek olarak, markanın değerini yükseltici ve ürünleri tanıtıcı bir paylaşım planı oluşturulabilir. Zaten satış odaklı markaların sosyal medya hesaplarının bir anlamda müşteri hizmeti odaklı olduğu da düşünüldüğünde, bu durumun hiç de kolay olmadığı ortaya çıkmaktadır. Çünkü fiyat soran, ürün bilgisi isteyen veya siparişi hakkında bilgi bekleyen birçok kişi oluşması kaçınılmazdır. Onlara tam zamanlı olarak hizmet vermek de sosyal medya çalışanlarının görevidir.

Günümüzün ve yakın geleceğin en gözde mesleklerinden biri olan sosyal medya uzmanlığı, ilgili bir üniversite eğitimi olmaması nedeniyle çeşitli kurs ve sertifika programları ile kalifiye elemanlarını yetiştirmeye çalışan bir sektördür. Bu nedenle sosyal medya uzmanlığı sertifika programı veren bir eğitim kurumundan yardım alarak siz de sosyal medya uzmanı olabilirsiniz.

Sosyal Medya Uzmanlığı Sertifika Programıhttp://www.ibsturkiye.com/sertifika-programlari/dijital-sosyal-medya-pazarlama-egitimi


4 Eylül 2014 Perşembe

99 Francs Ve Reklamcılığın Değişimi


Reklam camiasında tartışmalara yol açan 99 Francs, yani 9.99 TL. filmi, günümüz tüketim toplumuna yön veren reklamcılık sektörü hakkında farklı saptamalarda bulunuyor. Her ne kadar 2008 yapımı bir film olsa da, benim gibi reklamcılık sektöründe çalışan arkadaşların bakış açısını ciddi manada değiştireceğini düşünüyorum.

Tüketim ve üretim çılgınlığı üzerine yapılmış bir film olan 99 Francs, esasında bir reklam metin yazarı olan Octave'nin sisteme karşı bir sistem kölesi oluş hikayesini anlatıyor. Bunu da yer yer esprili, yer yer ise dramatik bir şekilde gözler önüne seriyor. Her ne kadar filmde reklamcılığın üzerine dahi birkaç beden büyük gelen cümleler kuruluyor olsa da, sistemin yardakçısı olup olmayacağınızı aslında sizin seçemeyeceğinizi de gayet başarılı biçimde anlatıyor. Çünkü iş hayatı veya sosyal yaşam zaten bunu bir şekilde empoze ediyor...

2000'li yıllara geldiğimizde katlanarak artan tüketim çılgınlığı, reklam sektörünün de insanları tüketmeye teşvik etme zorunluluğunu getirerek mevcut sistemin tüketim olgusu üzerinden devam ettirilmesine neden olmuştur. Bu nedenle reklamcılık sektörü de reklam adına yapılan tüm faaliyetlerini tüketime özendirmek üzerine kurmaya başlamıştır. Özellikle sosyal medya araçlarının herkes tarafından etkin şekilde kullanılmaya başlanması, reklamcılık sektörünün dijitale kayarak pazarlama mantığını tamamen değiştirmiştir. İşte bu savı destekler nitelikte olan film, benim gibi reklamcı olan genç arkadaşlar tarafından mutlaka izlenmeli ve sektöre gerçekçi bir bakış açısı ile bakılmasını sağlamalıdır.