1 Temmuz 2014 Salı

Facebook 1 Milyarı Buldu

Dünyaca ünlü sosyal paylaşım sitesi olan Facebook, geçen günlerde 1 milyar kişiye ulaştığını açıkladı. Aktif kullanıcı sayısının 1 milyar kişi olduğu bu site tüm rekorları alt üst etmeye devam ediyor. Dünya'da ki yaşayan her 6 kişiden birinin üye olduğunu gösteren bu veri Facebook'un nasıl bir sosyal dünya oluşturduğunu gösteriyor. Gerçek dünyadan ayrı olarak tamamen bağımsız kendi kanunları ve yasaları olan bir sosyal yaşam biçimi gerçekleştiriyor. Dünya'da internete doğru düzgün ulaşabilen insan sayısına baktığımız zaman 1 milyar kişinin değerini çok daha iyi anlayabiliriz. Bu sayı bize hemen hemen internete sağlıklı bir şekilde ulaşabilen her iki kişiden birinin facebook hesabı olduğunu gösteriyor.


İnsanlar Facebook hesapları sayesinde dünyanın bambaşka bir yerinde hayatını sürdürmekte olan birine kolaylıkla ulaşabilir hale geliyor. Tüm dünya'da yer alan altı kişiden birine kolaylıkla Facebook üzerinden ulaşabilirsiniz. Bundan sadece 10 yıl öncesi için dahi inanılmayacak bir şey olan bu gelişme, bizlere teknolojinin gelişim hızı hakkında azda olsa bilgi veriyor.

Teknoloji ve internet sistemlerinin bu denli hızlı değişime uğraması özellikle pazarlama iletişimi konusunda  insanları farklılaşmaya itiyor. Dünyanın bu kadar küçülmüş olması pazarlama iletişimi faaliyetlerinin yetersiz gelmesine neden oluyor. Bu yüzden pazarlama iletişimi eğitimi sayesinde bu konuda yeterli çalışmalar yapılmaya ve insanlar bilgilendirilmeye çalışılıyor. Facebook'un kişisel ve iş hayatına bu kadar büyük yenilikler katması artık çok daha farklı bir dünyada yaşadığımızın bir göstergesi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder