2 Haziran 2014 Pazartesi

Her Zaman Kendimizi Yenilemeliyiz

Hayatımızdaki en sancılı dönemlerimizin başında iş arama dönemleri gelmektedir. İşten yeni ayrılmış, askerden yeni gelmiş ya da okuldan yeni mezun olmuş olabiliriz. Bu dönemlerimizde en fazla ağırlık verdiğimiz konu, hızlı bir şekilde iş bulma isteğimizdir. Bu yüzden bir çok iş yerine cv ‘ lerimizi göndererek, hızlı bir şekilde geri dönmelerini bekleriz. Zaten bu iki süreç bizleri heyecanlandıran, süreçlerin en başında gelmekteyken, gönderdiğimiz cv ‘mizden cevap gelmesi ile heyecanımız iki katına çıkmaktadır.

İş görüşmeleri bizler için en sancılı anları oluşturur. Eğer daha önce iş görüşmelerine katılmışsanız, ne demek istediğimi gayet iyi biliyorsunuzdur. Çünkü insan kaynakları departmanını yapmış olduğu mülakatlar, çoğu zaman bizleri terletmektedir ve heyecanımızın daha fazla artmasına neden olmaktadır. Nedense her zaman nasıl bu kadar can alıcı noktalara değinip, nasıl iş görüşmelerinde bizleri bir anda gerdiklerini hep merak etmiştim.


İnsan kaynakları departmanında çalışanlar, işe başlamadan önce aynen bizler gibi mülakata tabi olmaktalarmış. Fakat onları mülakata tabi tutanlar, kendi üstleri ve şirket yöneticileri olmaktadırlar. Bu yüzden, görüşmeye gittikleri zaman daha donanımlı olmak zorundalar. Kendi donanımlarını daha iyi olabilmesi için de, insan kaynakları eğitimi programları ile eksiklerini kapatırken aynı zamanda bilgilerin pekiştirerek, donanımlarını daha iyi bir duruma getirmektedirler. Böyle olunca da, iş alımlarındaki tekniklerin hepsi öğrenerek, iş görüşmelerinde doğru soruları sorabilmektedirler. Bu yüzden aslında hepimiz, kim olursak olalım daha donanımlı olabilmek için, kendimizi sürekli yenileyebilmemiz lazımdır. Ancak o zaman ister iş görüşmelerimiz olsun, isterse kendi işimiz olsun daha başarılı ve rahat bir şekilde olabiliriz. Çünkü kendimize güvenimiz tam olacaktır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder