9 Mayıs 2014 Cuma

İnternet Kullanımı Tüm Dünya’da Yaygınlaşıyor


Gazete ve dergilerin daha fazla rağbet aldığı, kütüphanelerin hiç boş kalmadığı o yıllar artık çok geride kaldı. Atariler ve cep telefonları derken hayatımıza giren bilgisayarlar, bizleri ilk önce o çok meşhur telefona bağlı modemle internete bağlanma sesi ile tanıştırdı. Modemden çıkan o ilginç sesleri taklit etmeye henüz yeni yeni alışmıştık ki, hayatımıza yerini derin bir sessizliğe ve inanılmaz bir bağlantı hızına bırakan ads bağlantıları girdi.

İnternetin ilk yıllarından itibaren her geçen gün artmaya devam eden kullanıcı sayısı, geçtiğimiz yıl 2.7 milyar civarındayken, 2014 yılı sonunda 3 milyara ulaşacağı söyleniyor. Bu da dünya nüfusunun yüzde kırkına eşit oluyor. Yapılan araştırmalara göre bu rakamın 2017 yılına kadar 1 milyar daha artacağı söyleniyor. Bu artışın ise daha çok gelişmekte olan ülkeler arasında yaşanacağı, Asya-Pasifik ülkelerinden internet kullanıcısının büyük oranda artacağı, bu alanda en büyük katkıyı ise gelişen pazarlar olarak gösterilen Çin, Endonezya ve Hindistan tarafından sağlanacağı belirtiliyor. Mobil internet kullanımının ise son yılların en fazla gelişen segmenti olduğu, 2014 yılı sonunda 2.3 milyar kullanıcıya ulaşılacağı açıklandı.


Türkiye İstatistik Kurumu’nun yaptığı araştırmaya göre, ülkemizde internete erişim imkanı bulunan hane oranı yüzde 49,1’e yükseldi. Bireylerin yüzde 39,5’inin ise düzenli internet kullanıcısı olduğu saptandı. Bilgiye ulaşmanın en kolay yolu olarak gösterilen internetin, ülkemizde ve dünya da daha fazla kullanım alanına sahip olmasının fırsatlar eşitliği bakımından yararlı olacağı kanısındayız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder