20 Aralık 2013 Cuma

Sosyal Medya

Bu aralar en revaçta olan mesleklerden bir tanesi de sosyal medya uzmanlığıdır. Sosyal medya, reklamcılık ve pazarlama dünyasında yeni yeni önem kazanmaya başlayan ve hızla yükselen bir iletişim kanalıdır. Son yıllarda pek çok dijital reklam ajansı ve sosyal medya ajansları kurularak bu iletişim kanalından markalarının hedef kitlesi ile etkileşim kurmaktadır.



Sosyal medya uzmanlığı bu anlamda oldukça önemli bir konudur. Sosyal medya uzmanı olmak için üniversitelerin reklamcılık gibi bölümlerini tercih edebilirsiniz. Sosyal medya uzmanı olmak sanıldığı kadar kolay değildir. Pek çok dijital programa hakim olmak gerekir. Yaratıcı içerik, insanların dikkatini çekebilecek içerik üretmek ve bunları düzgün bir Türkçe ile aktarabilmek oldukça önemlidir. Kullanabileceğiniz kelime sayısının kısıtlılığı nedeni ile anlatmak istediğinizi en doğru kelimeler ile yalın bir şekilde anlatmanız gerekir. Sosyal medya çok hızlı bir şekilde kontrolden çıkabilen bir iletişim modelidir.



Bu yüzden sürekli olarak kontrol edilmelidir. İyi bir sosyal medya uzmanı olmak istiyorsanız, İbs eğitim kurumlarının sosyal medya eğitimi kurslarına katılabilirsiniz. Sosyal medya eğitimi ile rakiplerinizin bir adım önüne geçebilirsiniz. İbs eğitim kurumlarında sosyal medya eğitimi programlarının yanı sıra pek çok eğitimi bulabilirsiniz. Finans eğitimi, yönetim eğitimi, dijital pazarlama eğitimi, e-ticaret eğitimi, insan kaynakları eğitimi gibi pek çok eğitimi alabilirsiniz.

http://www.ibsturkiye.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder